Over Crown Oak

Uw ideale partner voor houten bijgebouwen en eiken bijgebouwen.

Crown Oak

Uit passie voor het produkt meer dan 20 jaar geleden in Belgie gestart , kunnen wij als pioniers in het “Oak Framen” tevreden terugblikken op honderden exclusieve projecten hier en buiten de grenzen . De bewuste keuze maatwerk te handhaven of het nu over een carport , garage , terras , aanbouw, poolhouse , tuinhuis , gastenverblijf of eender welk eikenhouten bijgebouw garandeert een ontegensprekelijke meerwaarde voor Uw patrimonium , daar elke realisatie uniek is . Met kennis en toewijding begeleiden wij U graag naar de verwezenlijking van het project en dit in al zijn aspecten . Kitvorm tot totaalprojecten . Het tot stand komen van een eikenhouten structuur ” oak frame” , die structureel volgens de regels van de kunst is en voldoet aan Uw wensen is een ambacht , welke met de nodige kennis dient te worden tot stand gebracht. Creativiteit , ervaring , know how en kwaliteit zijn essentieel . Ons grootste compliment is de terugkeer van klanten voor hun volgend project .

Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijke eigendom van Crownoak , ontworpen, geproduceerd en geplaatst in Belgie , Nederland , …

Groene eik ? Tijdloze charme van eikenhout.

Dat eik duurzaam en sterk is bewijzen vele historische gebouwen over gans Europa . De charme en grandeur van de tand des tijds doorleefde eiken structuren is niet te evenaren met eender welk ander materiaal . Eik is traaggroeiend en daardoor duurzamer dan andere houtsoorten uit onze contreien . Het eeuwenoude traditionele Engelse principe van “oak framen ” maakt gebruik van jong verzaagde ” groene ” eik in zelfdragende structuren met tal van noodzakelijke verbindingsmethodes , pen en gatverbindingen dmv houten drevels en kromgetrokken stekers , die door het natuurlijke drogingsproces van het jonge eiken deze verbindingen enkel hechter maken . Deze ambacht vereist kennis en ervaring . Voor de hand liggend dat na produktie de montage op korte termijn dient te worden uitgevoerd omwille van het drogingsproces . Overtuig U met tal van onze referenties in binnen en buitenland te bewonderen in onze galerij . Voor vragen of inlichtingen sta ik U graag te woord .

Hoe eraan te beginnen ?

  • Crownoak begeleidt U in het ganse proces van idee tot eindrealisatie . Wij leveren ook bouwpakketten .Eventueel  kunnen we bijstaan voor de aanvraag .
  • Nadat Uw eiken bijgebouw op maat tot ieders tevredenheid geschetst en gequoteerd is , volgt de aanvraag tot vergunning , bouwplannen in 2 en 3 d ter goedkeuring . Het is maatwerk en vervolgens zijn aanpassingen tijdens dit proces uiteraard mogelijk .
  • U dient te rekenen op een termijn van 20 tot 105 dagen in normale omstandigheden, afhankelijk van de dienst ruimtelijke ordening en woonplaats .
  • Gebouwen onder de 40 m2 kunnen in sommige gevallen vrijgesteld worden , maar is daarom lang geen evidentie .
  • Wij staan U graag te woord voor verdere inlichtingen